menu-jobbszele

termekeinkVitaminokról...vitaminok es bio logoBIO termesztésről...

facebookshoplevel

k
Tudástár... Anyatej... Vitaminok... Glutén... Laktóz... Védőoltások... Gyümölcs és gabona Mire jó az édeskömény tea?

vitaminokAmit a vitaminokról tudni érdemes

A vitaminok elengedhetetlenek a szervezetünk a megfelelő működéséhez, az egészséges sejtek növekedéséhez és fejlődéséhez.

Általánosságban, többnyire az emberi szervezet nem tudja ezeket előállítani, így kénytelenek vagyunk kívülről bevinni a szervezetbe a kívánt mennyiséget. Gyermekkorban és serdülőkorban a vitamin szükséglet kissé megemelkedik, a szervezet fokozatosabban van kitéve a betegségeknek. baba ul

A C vitamin az egyik legfontosabb vitaminok közé sorolható. Ez biztosítja az általános jó közérzetet, fokozza a sejtek épségét és segíti az ásványi anyagok felszívódását, illetve az immunrendszer fő támogatója. A gyermek számára alapvető a betegségekkel szembeni védekezésben.

Egyéb fontos vitamin az A-vitamin, más néven béta-katoin. Elengedhetetlen a látás fejlődéséhez, a bőr és a nyálkahártyák megfelelő működéséhez. Az A vitamin főleg a sárga és narancssárga színű zöldségekben és gyümölcsökben találhatóak meg.

A B vitaminok (különösen a B1-, B2-, B6-, B9- és B12) megtalálhatóak a zöldségfélében, gabonafélékben, a tejben és húsokban.

Egyes gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak E vitamint. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik az izmok fejlődésében. Ez egy antioxidáns, védi a sejteket az öregedés ellen.

Copyright © ITH Kft. | Minden jog fenntartva! | www.ovko.hu | ith@ithkft.hu | Admin | PageRank ikon ingyen